Vinnande speltips!
söndag, 14 augusti 2022
Home / Speltips / Speltips 10 Augusti | Allsvenskt rivalmöte | IFK Göteborg – AIK

Speltips 10 Augusti | Allsvenskt rivalmöte | IFK Göteborg – AIK

Inga kommentarer

Äntligen är det dags, matchen som IFK Göteborg och AIK supportrarna har väntat på sedan 18:e Maj då den ställdes in på grund av ett matchfixning försök där en före detta AIK spelare var inblandad. Möten mellan dessa två lagen får klassas som ett av de största hatmatcherna inom Svensk fotboll och räkna med att spelarna vet om vad matcher betyder för respektive supportrar och vi kommer få se två lag som ger 110% på planen.

Trots att IFK Göteborg har gått riktigt dåligt denna säsongen och placerar sig just nu på en elfteplats så är Gamla Ullevi i stort sett helt utsåld och AIK som ligger tvåa i tabellen har med sig cirka 1000 supportrar på de sektioner som man har tilldelats.

IFK Göteborg som sparkade Jörgen Lennartsson för ett par omgångar sedan gjorde att många supportrar hoppades på att laget skulle få en nytändning med de nya tränarparet med Alf Westerberg och klubb ikonen Torbjörn Nilsson. Och laget var riktigt bra mot Örebro SK tills man fick två straffsparkar tilldömda emot sig i matchminut 82′ och 90+7′ och endast fick med sig en poäng. Detta snöpliga poängtappet trodde många skulle påverka Blåvitt mycket negativt men laget kom tillbaka och hemmaslog IFK Norrköping med hela 4-1. Matchen nu senast mot Kalmar FF så fick vi se ett mycket blekt Blåvitt som inte såg ut att gå för segern utan mer få med sig ett oavgjort resultat, något som straffade sig då Viktor Elm i 94′ minuten nickade in 1-0 för Kalmar FF och avgjorde matchen.

AIK som också varit lite upp och ner närmsta tiden där man på hemmaplan förlorade mot Kalmar FF med 0-1 och några dagar senare snöpligt åkte ut mot Braga i Europa League kvalet. Även här var det många som trodde att AIK skulle få det svårt att hitta tillbaka efter den snöpliga förlusten men oj vad laget kom tillbaka när man bortabesegrade Sirius med 1-4 och nyförvärvet Chinedu Obasi Ogbuke stänkte in två mål. Detta är en spelare som Blåvitt måste hålla stenkoll på om han inte ska göra mål även ikväll för Stockholmsklubben.

Vi tror att detta kommer bli en match full av målchanser för båda lagen, det kommer vara kamp på planen i 90 minuter + övertid. Det är så det brukar se ut när dessa två lagen spelar mot varandra, vi tror också att det kommer delas ut en hel del kort under matchen. Detta är något vi kan se om vi kollar tillbaka på Allsvenska matcher mellan dessa två lagen. I fyra av fem senaste matcherna mellan IFK och AIK så har det delats ut minst fem kort under matchens gång.

Spel: Över 4.5 kort i matchen
Odds: 2.20 @ Betser | 100% upp till €100 + 50 roliga casino free spins gratis!
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

I denna typen av matcher så blir det en typ av fotboll med mycket hög press fram och tillbaka från båda lagen, en hel del kontringar osv. Därför tror vi också att det kan bli en hel del hörnor i kvällens match, machen förra året på Gamla Ullevi slutade med hela arton hörnor och vi tror på något liknande även ikväll.

Spel: Över 10 hörnor i matchen
Odds: 2.15 @ Scandibet (Nytt spelbolag!) | Sätt in 1000 kronor spela på matchen med 2000 kronor!
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

[easy-pricing-table id=”633″]

Dela

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked