Vinnande speltips!
söndag, 14 augusti 2022
Home / Speltips / Speltips 11 Maj | Dags för Göteborgsderby | Örgryte IS – GAIS

Speltips 11 Maj | Dags för Göteborgsderby | Örgryte IS – GAIS

Inga kommentarer

Ikväll är det dags för derby i Superettan mellan två gamla rävar, Örgryte IS tar emot rivalen GAIS. Båda lagen har startat Superettan knackigt och ligger i mitten av tabellen efter sex spelade matcher. ÖIS som åkte på en 6-0 förlust borta mot Trelleborg i slutet på April har kommit tillbaka något och lyckats kryssa mot Öster och IK Frej. GAIS har visat bra form senaste tre matcherna och har lyckats skrapa ihop sju poäng, senaste två matcherna har vunnits mot Falkenberg och Värnamo.

Derbyt mellan ÖIS och GAIS är som bekant mycket hett bland lagens supportrar och matcherna brukar innehålla en hel del fula tacklingar och hårt spel. Med cirka 10 000 personer på läktarna och två klacksektioner som eldar på sitt lag så är det inte heller konstigt att det normalt brukar delas ut en hel del kort i Göteborgsderbyt. Om vi tittar på två tidigare matcher mellan dessa två lagen så kan vi se att på två derbyn från förra säsongen slutade båda matcherna 0-0 och i första matchen så delades det ut hela tio gula kort och ett rött kort.

Om vi ser på dagens match så kommer Örgryte till start med två riktigt vassa spelare, Johan Elmander tillbaka från sjukdom och Martin Mutumba som är tillbaka efter en lång rehabilitering från en olycklig korsbandsskada förra säsongen. Det är väldigt svårt att bedöma ÖIS form då viktiga spelare saknats till och från hittills i Superettan, ett derby är alltid ett derby och bli inte förvånade om de två spelarna jag nämnde ovan kommer vara matchens giganter.

GAIS däremot är ett stabilt lag med fem gjorda och fem insläppta mål första sex matcherna, med sina fem mål framåt visar det att GAIS inte varit särskilt effektiva och saknar spets i sitt anfall. Däremot är dom väldigt bra defensivt och har en stabil backlinje.

Vad vi tänkt spela på denna matchen kanske inte är särskilt svårt att lista ut, efter två mållösa derbyn i rad och två lag som inte är särskilt vassa offensivt om inte Elmander för ÖIS vaknar ordentligt idag så tror vi inte att de kommer bli särskilt mycket mål. Kanske är det dags för en tredje 0-0 match mellan dessa lagen? Så lite mål kanske det inte blir men vi kommer spela på att det blir en riktigt tight och målfattig match där inget lag kan räknas som hemmalag då de båda har Gamla Ullevi som hemmaborg och det kommer vara ungefär lika många ÖIS som GAIS supportrar på plats.

Spel: Under 2.5 mål totalt i matchen
Odds: 1.82 @ Nordicbet | 1.76 @ Bethard
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs och kan ha ändrats något.

♛ LADDA NER EXPEKTS NYA APP - PENGARNA TILLBAKA OM DU FÖRLORAR ♛

Dela

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked