Vinnande speltips!
söndag, 14 augusti 2022
Home / Speltips / Speltips 17 Augusti | Europa League-kval | PAOK – Östersunds FK

Speltips 17 Augusti | Europa League-kval | PAOK – Östersunds FK

Inga kommentarer

Ikväll är det dags för match ett av två i dubbelmötet som kan ta lilla Östersunds FK in i Europa League gruppspelet. I förra omgången som redan hela Sverige vet om slog laget ut ett av Europas Stora lag, Galatasaray. Denna gången är det dags för en annan storklubb från Grekland vid namn PAOK från den vackra staden Thessaloniki.

Många väljer att kalla PAOK för en storklubb men faktum är att klubben endast har vunnit Grekiska ligan två gånger och senast var år 1985, Grekiska Cupen lyckades man dock plocka hem i år och man kan lugnt säga att klubben är på gång nu när man för första gången sedan 2003 plockat hem en titel igen. I ligan förra säsongen slutade laget på en fin andraplacering sex poäng bakom dominanten inom Grekisk fotboll, Olympiakos. I förra omgången av Europa League-kvalet klev man in mot Olimpik Donetsk från Ukraina och lyckades spela 1-1 på bortaplan för att i hemmamatchen komfortabelt vinna med 2-0 efter att aldrig ha varit riktigt hotade.

Östersund som efter bragdmatchen mot Galatasaray blev lottade mot CS Fola Esch från Luxemburg fick en relativt enkel resa efter att man på hemmaplan besegrade laget med 1-0 för att på bortaplan även där vinna, denna gången med 1-2 och ta sig vidare till omgången som startar ikväll.

PAOK som kommer till start utan några viktiga spelare borta kommer bli riktigt svåra att stå emot ikväll för Östersund, bortalaget som eventuellt får klara sig utan sin duktiga mittfältare Ken Sema har en fin trupp som visat sig kunna spela riktigt svår fotboll men frågan är om inte sagan tar slut för lilla Östersunds FK i detta dubbelmötet.

Med tanke på att PAOK är ett lag som brukar rivstarta på hemmaplan så väljer vi att spela på att det blir över 1.5 mål i första halvlek. Detta är något som visar sig i statistiken om vi ser tillbaka på tidigare hemmamatcher och samtidigt med de supportrarna som hemmalaget har i ryggen så kan det bli ett väldigt tryck i matchens inledning. Detta spelet innebär självklart också att mål från bortalaget räknas in i spelet och Svensk som man är så får man ju hoppas att det är Östersund som gör två mål i första halvlek även om det inte är så troligt denna gången.

Spel: Över 1.5 mål i första halvlek
Odds: 3.05 @ Nordicbet | 100% upp till 1000 kronor + 250 kronor riskfritt spel
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

Ett annat intressant spel gäller Östersunds mittback Sotiris Papagiannopoulos som faktiskt kom från PAOK 2005, han ska ikväll ställas mot sin förra klubb och det finns stor risk att han är övertaggad i denna matchen. Samtidigt är Papagiannopoulos en spelare som har fått en hel del varningar sedan han kom till Östrsund även om han i denna säsongen av Allsvenskan har tagit det något lugnare eller kanske blivit klokare. Men ikväll tror vi det blir svårt för han att hålla sig kall och att han blir varnad.

Spel: Sotiris Papagiannopoulos får kort i matchen
Odds: 2.40 @ Betser | Sätt in 1000 kronor spela med 2000 kronor på matchen
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

En annan sak som ska tilläggas är att PAOK för cirka en vecka sedan fått en ny tränare efter att förra tränaren Aleksander Stanojević endast fick stanna i klubben 56 dagar. Många hoppas nu på att nya tränaren Razvan Lucescu ska få en effekt på hela laget. Detta kanske visar sig ikväll…..

[easy-pricing-table id=”633″]

Dela

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked