Vinnande speltips!
söndag, 14 augusti 2022
Home / Speltips / Speltips 20 Augusti | Göteborgsderby | IFK Göteborg – BK Häcken

Speltips 20 Augusti | Göteborgsderby | IFK Göteborg – BK Häcken

Inga kommentarer

Idag är det dags för Göteborgsderby mellan IFK Göteborg och BK Häcken, många Blåvitt supportrar väljer dock inte att se detta som ett riktigt derby då Häcken är från Hisingen och inte har samma historia som GAIS och ÖIS har även om Häcken har etablerat sig som ett av de två stora Göteborgslagen. Dessa två lagen möttes på Bravid Arena den 2:a Maj tidigare i år och då fick vi se starten på det som senare innebar att Jörgen Lennartsson fick avgå, Blåvitt förlorade med hela 4-0 och på läktarna skreks det ”avgå Jörgen, avgå Jörgen, avgå Jörgen!”.

Idag cirka tre och en halv månad senare så ser vi ett helt annat Blåvitt än det som mötte Häcken senast, Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson har tagit över och självförtroendet lyser över hela föreningen just nu. Sedan dessa två tog över ansvaret efter Jörgen Lennartssons avgång så har laget spelat 2-2 mot Örebro SK, 4-1 vinst mot IFK Norrköping, förlust mot Kalmar i slutsekunden och två senaste matcherna där laget har vänt 0-1 underläge mot både AIK och Elfsborg till vinst 2-1 så räkna aldrig ut Blåvitt.

Även Häcken har ryckt upp sig senaste tiden även om motståndet inte varit lika tufft som det Blåvitt ställts mot. På senaste fem matcherna så har man tre vinster och två oavgjorda mot lag som Jönköping, Sirius, Örebro, Hammarby och Sundsvall.

Det är svårt att tippa vinnaren av denna matchen även om IFK Göteborg får ses som favoriter, ser man på statistiken mellan dessa lagen så är det tydligt senaste fem matcherna på Gamla Ullevi där Blåvitt vunnit samtliga. Dock ska en sak tilläggas, gamla IFK Göteborg tränaren Mikael Stahre har aldrig lett sitt mannskap mot Blåvitt på just Gamla Ullevi och han om någon är extremt taggad inför denna matchen där han kan plocka poäng mot sin gamla klubb som gav honom sparken.

En spelare som kan hota IFK Göteborg extra mycket idag är Mathias Ranégie som spelade i Blåvitt mellan 2007 och 2008 men aldrig riktigt fick det att lossna. Efter det blev han utlånad till Go Ahead Eagles för att senare skriva på för just BK Häcken där han gjorde succe och vidare till Malmö FF och sedan ut i Europa och Kina till lag som Udinese, Watford och Millwall. Men nu är alltså Göteborgsgrabben tillbaka i klubben där allt lossnade och i första mötet mot Blåvitt när han spelade senast i Häcken så gjorde han två mål mot sin gamla klubb när Häcken besegra Blåvitt med 4-1. Idag är han alltså tillgänglig för spel efter sin återkomst till Hisingen och tränaren Mikael Stahre har sagt inför matchen att han ”absolut är tillgänglig för spel”.

Ett spel som vi dock känner är mycket spelvärt är att det blir en hel del mål i dagens match, minst tre stycken tror vi att det kommer bli. Om vi ser tillbaka på senaste tio mötena mellan dessa lagen så ser vi att åtta av mötena har slutat med minst tre mål gjorda.

Spel: Över 2.5 mål totalt i matchen
Odds: 1.80 @ Nordicbet | Sätt in 1000 kronor spela med 2000 kronor på matchen
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

[easy-pricing-table id=”633″]

Dela

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked