Vinnande speltips!
söndag, 14 augusti 2022
Home / Speltips / Speltips 4 September | Göteborgsderby | GAIS – ÖIS

Speltips 4 September | Göteborgsderby | GAIS – ÖIS

Inga kommentarer

Ett riktigt anrikt Göteborgsderby går av stapeln ikväll klockan 19:00 mellan GAIS och ÖIS, många Göteborgare även Blåvittsupportrar påstår att detta är det enda riktiga Göteborgsderbyt då Häcken är från Hisingen och frågan är hur många år det dröjer innan något av lagen tar sig upp till det Svenska finrummet. Detta är två lag som för tillfället placerar sig på en nionde respektive tionde placering i Superettan och på högsta allvar är indragna i bottenstriden där GAIS endast ligger fyra poäng ner till nedflyttningskval och ÖIS endast tre poäng.

Det som verkligen bör oroa ÖIS fansen är att deras lag sett till tio senaste matcherna har absolut sämst form i hela serien med två vinster, en oavgjort och hela sju förluster. Faktum är att man inte riktigt vet hur man ska ranka dessa två lagen för båda lagen var faktiskt tippade att sluta någonstans i ingenmansland i år, på pappret borde ÖIS vara bättre laget men man har verkligen haft problem i år att få igång laget.

Något som alla dock bör veta inför denna matchen är att ÖIS nyligen sparkade skåningen Marcus Lantz efter att ÖIS blev utslaget av division 2-laget Tvååker i Svenska cupen för ungefär en och en halv vecka sedan. Flera aktiva supportrar inom ÖIS har länge velat få bort Lantz som tränare och det har verkligen osat dålig stämning kring klubben. Kanske är det ikväll som det vänder när före detta andretränaren Sören Börjesson som nu tagit över gör sin andra match efter att i senaste matchen förståeligt förlorat borta mot en av Superettans topplag Dalkurd FF där laget gjorde en relativt fin insats. Sören Börjesson är en tränare som är mycket uppskattad inom ÖIS och vi tror att han kan ge en viss effekt på laget i likhet med det som hände IFK Göteborg vid tränarbytet för några veckor sedan.

Känslan inför denna matchen säger att det kommer bli en väldigt chansfattig match med två fega lag som är livrädda för att förlora, för faktum är att en derbyvinst i år kan rädda hela säsongen som ändå är körd för båda lagen. Om vi ser tillbaka på senaste tre derbyna (2016 och 2017) så har samtliga slutat 0-0, vi tror dock inte det slutar med exakt samma resultat ikväll men att det blir målfattigt är något vi tror stenhårt på. Det känns inte nödvändigt att gå tillbaka flera år och peka på att det ofta varit målsnålt i derbyn mellan GAIS och ÖIS, idag har klubbarna helt nya spelare men derbyn mellan dessa två lagen har en förmåga att bli tillknäppta möten och en uddamålsseger för något av lagen känns inte alltför långt borta.

Spel: Under 2.5 mål totalt i matchen
Odds: 1.71 @ Mobilebet | Du får 100 kronor gratis utan insättning + Sätt in 300 kronor spela med 900 kronor
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

Vi väljer även att slänga in ett chansspel inför denna matchen, det kommer vara mycket kamp på planen ikväll och ett derby är alltid ett derby. Att vi får se ett rött kort i kvällens match från någon spelare som är lite för taggad ser vi som mycket möjligt och väljer att lägga en liten slant på, oddset hos Nordicbet på detta är hela fem gånger pengarna och har faktiskt skett i två av tre senaste derbyna.

Spel: Rött kort i matchen
Odds: 5.00 @ Nordicbet | Sätt in 1000 kronor spela med 2000 kronor på matchen + 250 kr riskfritt spel
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

[easy-pricing-table id=”633″]

Dela

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked