Vinnande speltips!
tisdag, 28 juni 2022
Home / Odds ordlista & termer

Odds ordlista & termer

Matchresultat 1X2:
Detta spelet går helt enkelt ut på att du ska tippa om antingen hemmalaget vinner, det blir oavgjort eller att bortalaget vinner matchen. Detta är den mest vanliga spelformen hos Svenska spelare.

Draw no bet:
Detta betyder att du kan välja att spela på hemmalaget eller bortalaget, blir det oavgjort så får du din insats tillbaka.

Handicap:
Du kan välja mellan handicap -1, -2, -3, -4 osv, detta innebär att du sätter ett handicap med ett antal mål minus på ett av lagen, kanske för att du tror att ena laget kommer vinna stort mot det andra laget eller att dom kommer vinna med exakt ett visst antal mål för att det ska bli kryss. När matchen startar så ligger alltså det laget du lagt handicap spelet på under med det du har valt. Du kan också välja att lägga +1, +2, +3, +4 osv på en match, det betyder att det laget leder med ett visst antal mål när matchen startar, detta gör du oftast för att du tror att motståndarlaget kommer vinna men kanske inte med så många mål.

Till exempel: Du sätter -1 handicap på Real Madrid när dom möter FC Barcelona, detta betyder att det står 0-1 till FC Barcelona när matchen startar, Real Madrid måste då vinna med minst två mål för att du ska vinna ditt spel om du har spelat på vinst Real Madrid. Du kan också välja att FC Barcelona ska vinna, då räcker det med oavgjort för att ditt spel ska gå in. Om du har spelat på oavgjort så måste Real Madrid förlora med exakt ett mål.

Målspel (Över/Under):
Du kan välja att spela på hur många mål det blir totalt i matchen, hur många mål det blir i halvlek eller hur många mål lagen gör. Spelar du över 2.5 mål totalt i matchen behöver det bli minst tre mål för att ditt spel ska gå in.

Båda lagen gör mål:
Spelet är så enkelt som det låter, för att spelet ska gå in krävs det att både hemmalaget och bortalaget gör mål i matchen.

Rätt resultat:
Du ska pricka exakt det resultat du tror det blir i matchen, till exempel 2-1, 1-2 eller 2-2. Slutar matchen som du har spelat går ditt spel in.

Kortspel: (Gula & röda kort)
Det finns flera olika varianter på kortspel, du har välja på att spela hur många kort du tror det kommer att bli i matchen, om det blir över eller under ett antal kort, vilket lag som får mest kort i matchen och du kan även här spela på handicap. Ibland kan du även spela på om det blir ett rött kort i matchen, till vilket lag spelar ingen roll.

Denna sidan kommer att uppdateras kontinuerligt.

Dela