Vinnande speltips!
söndag, 14 augusti 2022
Home / Speltips / Speltips 13 Juli | Europa League kval | Östersunds FK, IFK Norrköping & AIK

Speltips 13 Juli | Europa League kval | Östersunds FK, IFK Norrköping & AIK

Kommentarer

Ikväll är det dags för tre Svenska lag att spela första rundan av två i kvartsfinalen för att nå gruppspelet i Europa League. Östersunds FK som lottats mot en storklubb, IFK Norrköping som har haft tur med lottningen och får möta ett lag från Litauen och sist men inte minst AIK som får möta ett lag från Bosnien (Sarajevo) som är känt för att ha riktigt bra supportrar men kanske inte samma framgångar på planen. Vi kommer välja ut ett speltips från varje match som vi tycker kan vara värt att lägga en slant på ikväll.

Första matchen är den mellan Östersunds FK och Galatasaray SK, vi kan lätt kalla denna matchen den största i hela Östersunds historia och räkna med ett extremt taggat hemmalag som tar emot ett bortalag som innan denna matchen aldrig hade hört talas om varken staden eller laget. Dom flesta tänkte nog när dom fick höra om lottningen att detta blir två enkla matcher för Galatasaray men vi tror att plastgräset och att bortalaget har uppehåll i ligan och kan vara lite slitna från en hel säsong kan göra att det kan bli en skräll ikväll. Matchen på Türk Telekom Arena kommer vara en helt annan historia, där tror vi att Östersund kommer få det extremt svårt och det vet dom själva om så ska dom ha någon chans så gäller det att plocka tre pinnar ikväll.

Oddset på Östersund vinst var tidigare i veckan uppe i fem gånger pengarna men har sänkts extremt mycket senaste dagarna, vi tycker dock fortfarande det känns värt att spela på hemmalaget efter att vi vägt in fördelar mot nackdelar.

Spel: Östersunds FK att vinna matchen
Odds: 2.90 @ Expekt | Sätt in 100 kronor spela på matchen med 600 kronor!
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

Den andra matchen som vi tänkte spela på ikväll är matchen mellan IFK Norrköping mot det något okända laget FK Trakai. Som alla vet spelar Peking på plastgräs och detta gör även bortalaget så inga fördelar för hemmalaget där. Faktum är att jag som skriver detta speltipset besökte Trakais hemmaarena LFF Stadion för bara ett par veckor sedan när IFK Göteborg spelade en vänskapsmatch där mot FK Zalgiris, en mycket fin arena där Zalgiris igår skrällde mot Ludogrets och vann med 2-1. Om vi ska fokusera på matchen ikväll så är det enkelt att se att Peking är ett mycket starkare lag och att laget ska vinna med 2-3 bollar ser vi som mycket troligt. Speciellt med tanke på att bortalaget har två startspelare avstängda från förra omgången på grund av röda kort.

Spel: Handicap -1 IFK Norrköping vinst (Hemmalaget måste vinna med minst två mål)
Odds: 1.78 @ Expekt | Sätt in 100 kronor spela på matchen med 600 kronor!
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

Den tredje matchen anser vi vara den mest svårtippade ikväll, det är inte enkelt att åka över till Balkan och plocka hem tre poäng även om AIK på pappret ska vara ett bättre lag. Som vi tidigare nämnde så har hemmalaget riktigt bra fans som kan skapa ett sjukt tryck som pushar på sina spelare att prestera på topp. FK Željezničar är ett riktigt starkt hemmalag och räkna med att AIK kan få det svårt även om dom inför matchen är favorittippade.

Spel: FK Željezničar att vinna, pengarna tillbaka vid oavgjort
Odds: 2.10 @ Expekt | Sätt in 100 kronor spela på matchen med 600 kronor!
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

[easy-pricing-table id=”633″]

Dela

Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked