Vinnande speltips!
söndag, 14 augusti 2022
Home / Speltips / Speltips 20 Juli | Europa League kval | Galatasaray SK – Östersunds FK

Speltips 20 Juli | Europa League kval | Galatasaray SK – Östersunds FK

Inga kommentarer

Det känns nästan lite märkligt att skriva om att Galatasaray SK ska ta emot lilla Östersunds FK som fram till förra säsongen knappt någon fotbollsintresserad Svensk och definitivt inga fotbollsintresserade personer runtom i Europa hade en aning om vad det var för klubb. Men wow vad dom har visat fotbollssverige att dom verkligen är ett lag att räkna med och att man kan lugnt säga att tränaren Graham Stephen Potter har byggt upp ett fantastiskt lag som gång på gång fortsätter att överraska.

Förra veckan så chockades hela fotbollseuropa när lilla Östersund slog fotbollsgiganten Galatasaray med 2-0 på hemmaplan och skapade sig bra förutsättningar inför returen ikväll i Istanbul på Türk Telekom Arena. Men räkna med att matchen ikväll kommer bli en anstormning från hemmalaget och att bortalaget kommer få det mycket tufft. Många pratar om att Östersund kommer få det extremt tufft för att hemmalaget har fantastiska fans i ryggen som skapar ett enormt tryck, men samtidigt får man inte glömma att om minuterna går och hemmalaget inte presterar så kan lätt fansen vända sig mot det egna laget som fortfarande är favoriter att ta sig vidare i kvalet till Europa League. Och vi vill lova att det är inte enkelt att prestera när man har 50 000 åskådare på läktarna som bara förväntar sig att laget enkelt ska köra över Östersund.

Mycket kommer hänga på om Östersund klarar av den massiva pressen som man kommer utsättas för första 15-20 minuterna i matchen, klarar man av den så har man stora chanser att senare kunna kontra in ett mål under matchens slutskede. Östersund som har valt att vila ett flertal startspelare i förra omgången av Allsvenskan kommer med princip samma startelva som ställde upp i senaste matchen mot Galatasaray och vi som såg den matchen vet hur bra laget kan spela om dom bara får ordning på sitt spel. En sak som vi inte får glömma är att Östersund är vana att spela på sitt plastgräs något som Galatasaray spelarna var mycket ovana med och därför finns det en stor chans att detta påverkade resultatet i förra matchen.

Vi tror att kvällens match kommer vara ganska lik den första matchen, många verkar tro och det finns alltid möjligheter att det kan bli så att hemmalaget kör över ett blekt Östersund men vi tror att laget är alldeles för smart för att vika ner sig totalt. Vi tror det kommer bli en väldigt målsnål match med ett Galatasaray som pressar Östersund i stort sett under hela matchen, vi får heller inte glömma att detta är största matchen som i stort sett alla spelare i Östersund varit med om och räkna med att laget är extremt taggade att göra en bra insats.

Spel: Under 2.5 mål totalt i matchen
Odds: 2.65 @ Bethard| Sätt in 1000 kronor spela på matchen med 2250 kronor!
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

Utgång från Europa League för Galatasaray ikväll och det kommer vara ett av de största fiaskona för klubben på många år, det pratas redan nu i Turkisk media att om laget åker ur så kommer tränaren få avgå. Avslutningsvis så vill vi visa en video från en av Galatasarays matcher så ni kan föreställa er vilket tryck Östersund kommer ställas mot ikväll. Bortalaget har med sig cirka 50 fans som knappast kommer få en syl i vädret.

[easy-pricing-table id=”633″]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked