Vinnande speltips!
tisdag, 17 maj 2022
Home / Speltips / Speltips 28 Maj | El Västico | IFK Göteborg – IF Elfsborg

Speltips 28 Maj | El Västico | IFK Göteborg – IF Elfsborg

Inga kommentarer

Idag är det dags för västkustderby mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg, en match som brukar locka mycket publik och idag är det inget undantag om bara regnet kan hålla sig borta. I skrivande stund kan vi läsa att det är strax över 13000 biljetter sålda och enligt våra källor så väntas ett mäktigt Blåvitt tifo som kommer tagga spelarna till tusen. Så har ni möjlighet se matchen på plats eller via Cmore, för inmarschen vill ni inte missa.

Båda lagen har startat denna säsongen mycket ojämnt och ligger på nionde respektive tionde plats i tabellen, Blåvitt har dock en match mindre spelad i och med den inställda matchen mot AIK men oavsett så är det två lag som behöver börja ta trepoängare. Elfsborg som åkte på en brakförlust mot nykomlingen Sirius med 4-1 har ryckt upp sig något senaste tiden och kommer från två vinster mot AFC Eskilstuna och Jönköping. Blåvitt har denna säsongen spelat en hel del matcher oavgjort men borta senast mot Sundsvall så lossnade det kan man lugnt säga när man körde över Sundsvall med hela 0-4. Tobias Hysén klev fram och gjorde två mål, Emil Salomonsson ett på en straff som var mycket tveksam och sedan avslutade Mads Albaek med att göra ett riktigt snyggt mål.

Matcher mellan dessa två lagen brukar vara mycket jämna och det vanligaste senaste åren är att det slutar oavgjort, ikväll tror vi dock att Blåvitt kommer vara snäppet för bra för Elfsborg. Blåvitt som egentligen är ett av de starkaste lagen på hemmaplan i serien har inte riktigt hittat tillbaka till den styrkan som fanns förr när dom spelade på Gamla Ullevi. Men med tanke på matchen senast och att det är ett derby så tror vi laget kommer vara otroligt taggade idag, spelare som Tobias Hysén kommer vara mycket taggade idag och bli inte förvånade om det är han som avgör matchen.

IF Elfsborg har inte vunnit borta mot IFK Göteborg sedan 2005 och det händer inte idag heller.

Spel: IFK Göteborg att vinna matchen
Odds: 1.78 @ Expekt | Sätt in 100 kronor spela på matchen med 600 kronor!
Oddset var aktuellt när speltipset skrevs, kan ha ändrats något.

Uppdatering: Mikael Boman (IFK) har blivit sjuk så Elias Már Omarsson får starta på topp tillsammans med Hysén, gissa om vi kommer få se en hungrig islänning som inte fått så mycket speltid eller fått göra sitt första mål i årets Allsvenskan ännu. Killen har kvaliteter och idag får han chansen att visa det han visade upp förra året när han kom till Blåvitt.

♛ LADDA NER EXPEKTS NYA APP - PENGARNA TILLBAKA OM DU FÖRLORAR ♛

 

Dela

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked